Skip to main content

BRB Elektro AS

Det er mange firmaer i markedet som tilbyr tjenester innenfor elektro. Derfor kan det være komplisert å velge en av de.

For det første må man være klar over at det ikke kan være en tilfeldig avgjørelse – vi bør velge et firma som er profesjonelt og anerkjent. Det er kun da vi er sikre på at elektroarbeider blir utført på en riktig måte.

Slikt firma er nettopp BRB ELEKTRO AS som har vært på markedet i flere år, og som leverer forskjellige løsninger innenfor elektro, inkludert Smart Home.

Ønsker du å vite mer?
Les følgende tekst.

Nyhet

I forbindelse med en dynamisk teknologiutvikling ønsker vi å tilby en løsning som er stadig mer kjent i markedet, det vil si SMART HOME – et intelligent system for fjernstyring av hus.

Hvorfor er det verdt å investere i et smarthus?

Ved å ha en slik teknologi hjemme kan man blant annet:

 • gjøre at det blir mer behagelig hjemme
 • systemet kan utbygges fritt og tilpasses etter behov
 • senke byggets driftskostnader
 • øke sikkerhet og komfort

Fordelene ved smarte hjem

Smart varmestyring

Optimal temperatur er en av de grunnleggende faktorene for et sunt liv. Dessverre er opprettholdelse av riktig temperatur i et bygg ikke enkelt.

Heldigvis eksisterer det systemer for smart hjem som lar deg styre temperatur individuelt i hvert rom. Det er mulig å installere aktuatorer på radiator- og gulvvarmeventiler eller styre varmekabler og varmematter via reléer/kontaktorer uavhengig av hvilken type varmekilde man har.

Hvordan fungerer det?

Avlesninger fra temperaturfølere plassert i forskjellige rom brukes av automatikk til å styre varmen kun til de rommene som har behov for det og kun når det er behov for det.

Slikt smart system passer på at romtemperatur ligger på gitt settpunkt, gir oversikt over inneklima og lar energieffektivisere drift av bygget samt spare penger.

Reduser energitap

"Smart" varmestyring kan merke hvilket vindu som er åpent og redusere varmen levert til det respektive rommet samt energitap.

Ved hjelp av sensorer spredt rundt i bygget tilpasses det inneklima til utetemperatur og tilstedeværelse.

Styring via smartphone?

Det er mulig å sette opp tidsprogrammer, scenarioer og unntak i kalender for både styring av varmekilde (f. eks. kjel) og respektive radiatorer.

Varmestyring kan være fullautomatisert, betjent fra veggmonterte kontrollpaneler, ved bruk av fjernkontroll eller via app på smartphone.

Intelligente følere og detektorer i Smart Home systemer

Det er mulig å plassere ulike følere på rom for å øke sikkerhetsnivå for bygg og mennesker på en bedre måte:

 • flomsensorer (ved deteksjon av vannlekkasje skal hovedventil for vanntilførsel stenges).
 • røykdetektorer (ved deteksjon av røyk skal alarm aktiveres samt varsling sendes til både eieren og brannvesenet).
 • CO2-sensorer (holder lavt CO2-nivå og sikrer et godt inneklima ved å regulere luftmengde levert til rom fra ventilasjonsanlegg).
 • Intelligent vindusstyring integrert med røykdetektorer åpner vinduer ved deteksjon av røyk og slipper den ut for å lufte rom. Vi mottar en varsling om slik hendelse også.
 • Det er mulig å installere luftkvalitetssensorer som lar deg overvåke konsentrasjon av ulike partikler i inneluft. Ved å passere alarmgrense skal systemet varsle eieren via mobil app og slå på nødvendige utstyr som: ventilasjon, luftrenser og befukter.

Lysstyring i Smart Home system

Øker komfort og reduserer strømkostnader.

 • Installasjon består av ulike lyskilder styrt via mobil app integrert med et sentralt system.
 • Man kan styre lyspærer, plafonder, lamper og LEDstriper. Bortsett fra lys kan ekstra tilbehør som brytere, dimmere og bevegelsesdetektorer inkluderes i systemet.
 • Det er mulig å styre enkelte lyskilder individuelt eller koble de sammen i grupper f. eks. belysning i stua eller i andre rom, terrasse, fasade, oppkjørsel, sti eller andre steder i hage.

Enkel i bruk:

 • Det er bare å konfigurere alle disse komponentene i smartphone via en dedikert app.

Smarte stikkontakter, enkel styring

Intelligente stikkontakter er like populære som intelligente lyspærer. Ved bruk av de kan man oppgradere hus eller leilighet med mulighet til å styre diverse utstyr uten kostbar ombygging av et elektrisk anlegg.

Smart stikkontakt gir oss:

Enkel styring:

 • fjernstyring av utstyr som er tilkoblet den man kan programmere, sette opp tidsprogrammer på når utstyr skal slås av og på, f. eks. slå det av fjernt når storm kommer eller slå det av når det kommer natt.

Sikkerhet:

 • lar finne feil, varsler hvis tilkoblet utstyr ikke fungerer og har mulighet for å kutte av strøm fra utstyr ved behov.
 • sender statistikkdata på smartphone og visualiserer strømforbruk.
Close Menu